/
235 Views0

Online saradnja

Zasniva na istim principima i metodama kao i ona pri ličnom kontaktu. Namijenjena je svima koji žele da poboljšaju svoje prehrambene navike a nisu u mogućnosti da dođu na pregled.

Mogućnost svakodnevne komunikacije, redovno izvještavanje i praćenje rezultata osigurava naš kvalitetniji odnos jer su podrška i motivacija veoma važni.

Najveća prednost online saradnje jeste upravo ta što ne postoji geografska udaljenost i vremensko ograničenje. Bilo kad i bilo gdje možete dobiti potrebnu informaciju, savjet ili podršku u momentu. Samim tim što ne morate putovati štedite Vaš novac i vrijeme. Iz udobnosti doma možete koristiti online usluge što je značajno i iz razloga jer članovi Vaše porodice mogu da se uključe ili pasivno slušaju.

Takođe, ovaj vid saradnje mnogo je važan ljudima koji žele da se sakriju od očiju javnosti, koji osjećaju stid ili strah od osude okoline. Za našu saradnju smo sasvim dovoljni mi, bez ikakve publikacije.

Nemogućnost ličnog kontakta između mene i Vas možete shvatiti kao prednost ili manu, zavisi kako razmišljate. U svakom slučaju jako je važno da razgovaramo kako bih mogla doprijeti do Vas i sa socijalnog i psihološkog aspekta, u čemu se vrlo često i krije izvor problema. Problemi sa ishranom su nerijetko samo posledica nekog lošeg iskustva, stanja ili bolesti.

Ukoliko Vam je nezgodno da ipak usmeno govorite o nečemu, a smatrate da je to važno za našu saradnju, uvijek se možete pismeno izraziti bez straha da ćete se zbuniti, zaboraviti ili nenamjerno prećutati.

Zato pribjegavam otvorenom i prijateljskom pristupu u kojem ću Vam pružiti sigurnost i povjerenje kako biste se u tom smislu  resteretili i fokusirali na dati problem.

Veoma popularne mobilne aplikacije mogu Vam biti korisne da povećate mogućnost samokontrole i uvida u neki proces tako što će Vas podsticati na fizičku aktivnost, hidrataciju, odmor itd.

Činjenica je da smo svi pomalo postali robovi interneta i društvenih mreža. Ukoliko imate potrebu, voljela bih da vrijeme koje izdvajate  u ove svrhe trošite na koristan način, a ne na nesvjesno pretraživanje i upijanja (ne)provjerenih informacija bez konkretnog cilja, a što je još gore, da Vas zaslijepi  i stvori Vam prevelika očekivanja sjaj reklama, nečijih “transformacija” i slično.

Jedina osoba sa kojom se možete upoređivati ste sami VI, svjesni svojih mogućnosti!

Image by George Milton from Pexels